Dino Madness

Ze zijn groot.
Ze zijn beangstigend.
Ze zijn overweldigend.

En toch, ja toch adoreert zowat elk kind ze: dinosauriërs. De reuzen die enkele honderden miljoenen jaren geleden onze wereld bevolkten, slagen er veelal moeiteloos in om kinderhartjes sneller te doen slaan. Weinig huishoudens met kroost ontkomen aan de dinosaurus-fase, die periode waarin ze zowel opstaan als slapengaan met de giganten. Gewoonlijk telt de koter dan een jaar of zes, zeven, de leeftijd waarin het concept wetenschap in hun leventje verschijnt, die uitzondering niet te na genomen die nog voor hij of zij “dank je” en “alsjeblieft” kan articuleren er toch op meesterlijke wijze in slaagt “tyrannosaurus” uit te stoten. Nu kan je een dino toch bezwaarlijk het ideale aaibare huisdier noemen, dus vanwaar die kinderlijke fascinatie voor het uitgestorven dier?

Groot, angstaanjagend en … uitgestorven

Jawel, ze zijn er niet meer. De schrikbarende Tyrannosaurus Rex en zijn maten verscheuren allerlei prooien in de fantasie van je telg, Maar de kans is absoluut nihil, zero, noppes, nul dat er toevallig eentje passeert op die leuke boswandeling. Het achtervolgen, opjagen, aanvallen en verslinden van de prooi gebeurt veilig ver weg in de verbeelding. Geen enkele kans dat jij de volgende op zijn menu wordt!

Lekker je eigen ding doen

Geen enkele ouder zal het in zijn hoofd halen om tegen Allosaurus te zeggen dat het bedtijd is, of dat hij zijn bordje leeg moet eten, laat staan dat hij moet opruimen! Nog een reden waarom je kroost de kolossen aanbidt. In de wereld van je kind belichamen de dino’s ultieme kracht en macht: als zij iets willen, dan nemen ze het, en pas op als je in hun weg staat! Heerlijk toch om even te kunnen uitrazen als je favoriete dino zonder dat mama of papa je terecht wijst, want jij bent dat verschrikkelijke, machtige, indrukwekkende beest dat ooit over de aarde heerste.

In december veroveren de dinosaurussen Brussel! Zo dicht kwamen ze nog nooit. Zo echt leken ze nog nooit. Zie ze stappen. Hoor ze brullen en wees getuigen van hun strijd om te overleven en te overheersen. WALKING WITH DINOSAURS – THE ARENA SPECTACULAR is gerealiseerd in samenwerking met de BBC en is zonder twijfel de meest spectaculaire dinosaurusshow ooit gemaakt.