Loading Events

CLANNAD – 50th Anniversary Farewell Tour

CLANNAD VIERT UITZONDERLIJKE CARRIÈRE VAN 50 JAAR MET AFSCHEIDSWERELDTOURNEE

EXCLUSIEF CONCERT VOOR BELGIË! – NIEUWE DATUM !

Tijdens hun meermaals bekroonde carrière verkocht Clannad meer dan 15 miljoen verkochte albums wereldwijd. Ze wonnen een Grammy, een Billboard Music en een BAFTA award en eindigen hun carrière niet enkel met een anderhalf jaar durende wereldtournee, maar ook met een nieuwe Anthology ‘In a Lifetime’ (nu uit bij BMG). De groep doet op 7 april 2022 Kursaal Oostende aan.

De wereldtournee start in het Verenigd Koninkrijk en brengt hen onder meer naar The London Palladium op St. Patricks Day. De hele tournee brengt Clannad naar Australië, Noord-Amerika, Japan en Zuid-Oost Azië. Op 7 april 2022 neemt de groep afscheid van de Belgische fans.

De legendarische familieband, gevormd door de ‘Brennan-clan’ die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort onbetwistbaar tot het erfgoed van de Ierse muziek. Grote songs als de film-soundtrack ‘Harry’s Game’ en ‘I will find you’, staan in ieders geheugen gegrift. Net als ‘In A Lifetime’, dat de band in 1985 maakte met Bono van U2 en dat direct een wereldwijde hit werd. Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft. Clannad maakt muziek met tijdloze power en schoonheid, wat blijkt uit de grote populariteit die Clannad geniet in het jaar waarin de band zijn vijftigste verjaardag viert.

Organisatie: Shakalaka Show Productions & MB Presents

Foto © Anton Corbijn

Details

Date: 7 april, 2022
Time: 8:00 pm - 10:30 pm

Locatie

Kursaal Oostende

Monacoplein 1
Oostende, 8400 Belgium

+ Google Map