Loading Events
  • This event has passed.

Flying Bach 2019

Hoezo, Bach en breakdance gaan niet goed samen? Met hun fascinerende muzikale opvoering FLYING BACH bewijzen viervoudig wereldkampioen breakdance FLYING STEPS en de vermaarde operadirecteur Christoph Hagel dat breakdance en klassieke muziek de perfecte combinatie zijn. In 2014 trad FLYING STEPS voor het eerst in België op met ‘s werelds meest succesvolle crossovershow FLYING BACH in Brussel. Nu keren de FLYING STEPS terug naar ons land: op 14 september 2019 komen ze naar Brussel met FLYING BACH voor twee shows.

Het idee

In 2010, met de wervelende première van hun lange FLYING BACH-show in de Neue Nationalgalerie in Berlijn, lieten de Flying Steps zien dat breakdance een uitstekend medium is om de muziek van Johann Sebastian Bach te vertolken. Oprichter en artistiek directeur van Flying Steps Vartan Bassil kreeg de inspiratie voor de show nadat hij een klassiek concert had bijgewoond. “Ik vond het een goed idee om een ballerina die pirouettes op pointes deed, te vervangen door een breakdancer die op zijn hoofd draait,” legt hij uit.

Toen dachten vele anderen nog dat dit concept nooit zou kunnen werken. Maar dat hield Vartan niet tegen: hij bleef zijn doel nastreven. “Mijn droom was een volwaardige breakdanceshow op klassieke muziek te creëren”, zegt hij. Het idee om “Das wohltemperierte Klavier” van Johann Sebastian Bach te gebruiken kwam van operadirigent Christoph Hagel, die als artistiek directeur samenwerkt met Bassil. Het was hun ambitie om samen een show te creëren die meer was dan breakdancen op een klassieke soundtrack. Ze wilden dat de dansers de muziek belichaamden en ze gebruikten om een verhaal over te brengen aan het publiek.

“Met FLYING BACH opnieuw op internationale tournee gaan, is een fantastische gelegenheid om te laten zien dat onze leden niet zomaar breakdancers zijn – het zijn kunstenaars,” zegt Bassil. “De stadscultuur combineren met klassieke invloeden is een geweldige manier om street art te creëren en wij staan te popelen om het resultaat te laten zien aan iedereen die geïnteresseerd is.”

September 14 2019

Details

Date: 14 September, 2019