Loading Events
  • This event has passed.

Lichtfestival Knokke-Heist

Een interactief parcours langs innovatieve lichtinstallaties

Knokke-Heist biedt een prikkelend aanbod van evenementen, zoals het Internationaal Vuurwerkfestival, de Zoute Grand Prix en de Nacht van het Zoute. Op de agenda ontbrak nog een spraakmakend winterevenement. Zo ontstond het Lichtfestival Knokke-Heist, dat bijzonder is omdat het gebruik maakt van één specifiek verhaal. Dit verhaal vormt de leidraad voor een magische beleving voor de hele familie.

Tijdens de eerste editie van Lichtfestival Knokke-Heist ga je op reis langs de sterren van De Kleine Prins. Op een dag verlaat de prins zijn ster om te zien hoe de rest van het heelal eruitziet en je reist met hem mee. Langs een 3 kilometer lang parcours ontdek je met de hulp van een smartphone applicatie 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties, gecreëerd door Belgische én internationale lichtkunstenaars.

Ook de kerstverlichting in Knokke en de deelgemeenten krijgt een nieuwe look en volgt mee het thema van de Kleine Prins. De winkelstraten, pleinen en torens van de gemeente en deelgemeenten worden feestelijk en feeëriek verlicht door planeten en glitterende sterren.

De Wereld van de Kleine Prins

Het boek van Antoine de Saint-Exupéry behoort wereldwijd nog steeds tot de meest succesvolle boeken, met meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 100 talen.  Ogenschijnlijk is De Kleine Prins een kinderboek, maar het kaart verscheidene diepzinnige en idealistische thema’s aan over het leven. De schrijver vertelt zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid en de Kleine Prins brengt ons eigenlijk terug met de voeten op de grond en wijst ons op wat we als volwassenen lijken te vergeten wanneer we opgroeien.

Praktische info

Vertrek- en infopunt: Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk 660.

Data :

8 december – openingsevemenent
9, 15 en 16 december
21 december t/m 6 januari
Niet op 24 en 31 december.

Telkens van 17 tot 22 uur

December 08 2018

Details

Start: 8 December, 2018 @ 8:00 am
Einde: 6 Januari, 2019 @ 5:00 pm
Website: Visit Event Website

Locatie

Knokke-Heist

Zeedijk 660
Knokke-Heist, 8300 Belgium

+ Google Map