Murray Head komt naar Luik

Al sinds de jaren ’60 geniet Murray Head van zijn status als allround artiest, met als hoogtepunten de megahits Say it Ain’t So en One Night In Bangkok.

Hij was nog maar 17 toen hij door EMI getekend werd, speelde op 20-jarige leeftijd zijn eerste belangrijke rol in een langspeelfilm (hij speelde o.a. in Sunday, Bloody Sunday in 1971) en stond wat later op de planken in Hair en hij was de originele Judas Iscariot in Jesus Christ Superstar.

Sindsdien is het alsof Murray Head verschillende parallelle levens leidt : als acteur in een 20-tal films en evenveel tv-reeksen, als auteur van filmmuziek (o.a.voor Edouard Molinaro), schrijver (zijn autobiografie En Passant kwam uit in 2011) en nog steeds als zanger, in musicals, op cd of live.

In 2012, bracht hij hulde aan zijn idolen met My Back Pages waarbij hij onder meer Bob Dylan, The Who en Roxy Music coverde.

In 2017 geeft de re-release van Nigel Lived, zijn cult album uit de jaren ’70, hem zin om zijn publiek te trakteren om een retrospectieve van zijn carrière, omringd door virtuoze muzikanten zoals de geniale gitarist Phil Palmer, de violist Geoffrey Richardson, de bassiste Jennifer Maidman en de drummer Ally McDougal.

Murray Head staat in het Forum van Luik op 18 maart 2020. Tickets zijn vanaf nu te koop.