Deze website gebruikt cookies. Lees meer

Ok
Aberdeen

Aberdeen

Menu
Aberdeen

Waar & wanneer

  • 13 december 2024
  • The Viage, Brussel

The tribute to Nirvana presents MTV Unplugged

In 1991 ontdekte het grote publiek een vloedgolf aan gitaren en decibels uit Seattle. Een nieuw genre ontstond, geboren uit de combinatie van punk en heavy metal: Grunge. 

In 1993, enkele maanden voor de dood van frontman Kurt Cobain, nam Nirvana een legendarisch concert op dat postuum het best verkochte live-album ter wereld zou worden: Nirvana Unplugged in New York, een fin de siècle hymne voor een hele generatie. 

Mee geholpen door de interesse van de muziekindustrie in deze nieuwe dynamiek, liet de stad een golf van bands los op de wereld, met Nirvana als koploper en symbool van de ontgoochelde jeugd die ze vertegenwoordigden. 

Sinds 2019 is Aberdeen de tribute band die het repertoire van Nirvana op een getrouwe manier tot leven brengt met de energie en passie die kenmerkend zijn voor het legendarische trio. De band neemt je terug mee in de sfeer van deze iconische avond, met een getrouwe muzikale reconstructie van elk nummer dat die avond werd gespeeld, alsof je er zelf bij was. 

Om het evenement af te sluiten, presenteert Aberdeen ook een elektrisch concert dat legendarisch werd na de televisie-uitzending: MTV Live & Loud. 

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief


Mobile menu background

Tickets