Deze website gebruikt cookies. Lees meer

Ok
Halloween bij Tim Burton

Halloween bij Tim Burton

Menu
Halloween bij Tim Burton
  • 26 Oct 2023
  • 3 min leestijd

Op Halloween kruipen monsters, spoken en andere vreemde wezens vanonder het bed en uit de kast. Mensen verkleden zich in hun favoriete enge personage. Helaas ontbreekt het daarvoor soms wel aan inspiratie. Dit jaar kan dat geen probleem zijn. Kom als de bliksem naar TIM BURTON The Labyrinth! Nergens zie je meer bijzondere en vreemde wezens dan in de geest van de befaamde regisseur.

Burton studeerde Karakteranimatie aan de Universiteit van Californië. Zijn carrière begon hij niet als regisseur, maar als leerling bij Walt Disney Productions in Los Angeles. Door de jaren heen werden zijn schetsen, foto's en schilderijen een integraal onderdeel van zijn creatieve proces. Heel wat van de kleurrijke personages die ontsprongen aan zijn fantasie haalden nooit het scherm. In Tim Burton's Labyrinth krijgen ze wel de aandacht die ze verdienen. De focus ligt niet alleen op Burtons filmografie, maar ook op zijn kunstwerken. De bezoeker duikt echt in het brein van Tim Burton en krijgt toegang tot zijn innerlijke wereld en creatieve proces. En dat is de ideale bron om inspiratie op te doen voor Halloween!

Every day is Halloween isn't it? For some of us. – Tim Burton

Tim Burton's Labyrinth combineert een tentoonstelling, een immersieve beleving én filmscènes. Immersief mag je hier echt begrijpen als 'meeslepend'. Je doorkruist de verschillende universums van Burton die niemand onberoerd laten. Daarnaast is er natuurlijk het fysieke aspect: voorwerpen, figuren, de kamers en muren met verschillende materialen en lichten. Het is geen tentoonstelling op videoschermen rondom je. Je ziet kostuums, levensgrote personages, decors, installaties, originele kunstwerken, teksten en animaties.

Je eigen reis

Tijdens een standaard bezoek passeer je door 15 verschillende themakamers die de hele carrière van Burton bestrijken - van zijn eerste korte film 'Vincent', tot klassieke live-actiefilms als 'Edward Scissorhands' en 'Batman', tot geliefde stop-motion- en animatiefilms zoals 'The Nightmare Before Christmas' en 'Corpse Bride'. Maar, het is niet voor niets een labyrint. Elke kamer leidt je naar een wonderbaarlijke ervaring en alleen jij bepaalt je route. Kies daarom zorgvuldig de deuren die je opent! Via zogenaamde ‘tweelingskamers’ die, hoewel ze niet exact dezelfde inhoud hebben, tot hetzelfde universum behoren, krijgt iedereen een unieke en persoonlijke beleving.

Gemiddeld bevat elke kamer 10 originele werken, waarvan sommige nog nooit eerder werden tentoongesteld. Iedereen ziet sowieso zijn favoriete film. Tim Burton heeft natuurlijk veel films en niet elke daarvan haalde de tentoonstelling. Dus als je iets mist, komt dat omdat het niet in de tentoonstelling staat, en niet omdat je de verkeerde deur koos.

Reis door de donkere en magische werelden, (her)ontdek verschillende kleurrijke personages en verlies jezelf in de ongelooflijke werelden van het uitgebreide oeuvre van de Amerikaanse filmregisseur. Deels kunsttentoonstelling, deels spel, is Tim Burton's Labyrinth het ideale uitje voor het hele gezin in deze periode rond Halloween. Diep zeker je favoriete kostuum op want hoe gekker, hoe mooier je erin past.

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief


Mobile menu background

Tickets