Deze website gebruikt cookies. Lees meer

Ok
Verbinding in dans

Verbinding in dans

Menu
  • 11 Apr 2024
  • 2 min leestijd

In de dynamische wereld van de dans springt de naam Sidi Larbi Cherkaoui er uit. Als een van de meest veelzijdige en gerespecteerde choreografen van onze tijd, bouwt Cherkaoui bruggen tussen verschillende dansvormen, culturen en verhalen.

Geboren uit een Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder, vormt zijn culturele erfgoed een constante bron van inspiratie in zijn werk. Zijn dansen zijn dialogen die voorbijgaan aan de beperkingen van taal. Ze spreken tot een dieper begrip van menselijke emoties en interactie. Hij verweeft elementen van klassiek ballet met hedendaagse dans, en integreert invloeden van over de hele wereld. Van de spiritualiteit van Indiase kathak tot de aardse kracht van Afrikaanse dans, Cherkaoui's choreografieën nodigen het publiek uit om de rijkdom van onze diverse wereld te ervaren.

Unieke werelden

Die nieuwsgierigheid en openheid voor samenwerking leidden tot enkele van de meest memorabele producties op de hedendaagse podia. De choreograaf werkte met kunstenaars van allerlei disciplines en achtergronden, zelfs met popster Madonna. Elk project toont zijn gave om unieke werelden te scheppen op het podium.

I think it's really important to learn to change your mind, learn more about other things. Pieces of art teach us to expand our mind. – Sidi Larbi Cherkaoui

Door de vele vraag brengt hij In juni en september nogmaals Nomad naar Antwerpen en Brussel. Deze mozaïek van levende en levenloze elementen uit de woestijn functioneert als een metafoor voor de ultieme vrijheid in combinatie met de onmogelijkheid om te overleven.

Verbinding

Het werk van Sidi Larbi is een uitnodiging om te verkennen, te voelen en bovenal, te verbinden. Ondanks onze verschillen, maken we allemaal deel uit van een gedeelde menselijke ervaring. Zijn filosofie wortelt in de overtuiging dat dans een universele taal is, die de kracht heeft om culturele verschillen te overstijgen en harten dichter bij elkaar te brengen.

In een exclusief interview deelt hij zijn passie voor dans en de manier waarop deze kunstvorm mensen kan samenbrengen. Lees het volledige artikel hier en duik dieper in de geest van een artistieke kracht die blijft verrassen en inspireren.

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief


Mobile menu background

Tickets