Deze website gebruikt cookies. Lees meer

Ok
Afscheid van 2023: een jaar vol spektakel

Afscheid van 2023: een jaar vol spektakel

Menu
Afscheid van 2023: een jaar vol spektakel
  • 21 Dec 2023
  • 3 min leestijd

Terwijl verschillende spectaculaire evenementen voor 2024 vorm aannemen, blikken we nog even terug naar 2023. Het was een uitzonderlijk jaar waarin we het publiek lieten lachen, genieten en wegdromen tijdens diverse adembenemende shows.

We verwelkomden het voorbije jaar meer dan een miljoen toeschouwers op tientallen events in België, Frankrijk, Luxemburg en zelfs Polen. Blik tijdens deze bloemlezing even mee terug naar enkele van de meest memorabele uit de lijst.

Goed begonnen

Het jaar werd loeiend ingezet met de Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party. Tijdens deze explosieve show kon je voor het eerst in België de iconische Hot Wheels Monster Trucks zien oplichten in het donker.

In het voorjaar betoverde de succesvolle en magische Riverdance - The New 25th Anniversary Show de harten van het publiek. De door de pandemie meermaals uitgestelde voorstellingen konden eindelijk doorgaan. Het dansen, zingen en musiceren van deze verbluffende herwerking van het bekende meesterwerk bezorgde het publiek zowel ingetogen als uitbundige momenten die overenthousiast werden onthaald.

Expo-nentieel

Natuurlijk trakteerden we jullie ook dit jaar weer op een aantal onvergetelijke expo's. De iconische decors uit de zowat populairste televisieserie ooit, Friends, maakten honderdduizenden fans gelukkig met The FRIENDS Experience in zowel Parijs als Brussel. De iconische foto van jou en je vrienden in de zetel in Central Perk kreeg vast een ereplaats!

Tijdens de zomermaanden palmden sprookjesfiguren het strand van Middelkerke in tijdens het Zandsculpturenfestival. De sculpturen waren nog mooier, groter en talrijker dan tijdens de vorige edities. En in Antwerpen brulden de dino's van Jurassic Adventure naar jong en oud, een must voor elk kind.

In het najaar opende Tim Burton’s Labyrinth in Brussel, een unieke kans om de innerlijke wereld en het creatieve proces van de befaamde regisseur te ontdekken via honderden originele werken. Jawel, ook Willy Wonka uit Charlie and the Chocolate Factory maakt er zijn opwachting. Het beeld poseert bovendien uiterst geduldig om jullie ontmoeting vast te leggen.

De terugkeer van de iconische Big Top

Uiteraard mochten we jullie zoals elk jaar weer onthalen op enkele shows van Cirque du Soleil. Niet alleen hun allereerste ijsshow Crystal deed ons land aan, ook het rariteitenkabinet van Kurios veroverde met een van hun mooiste creaties ooit meer dan ooit ieders hart.

Going out with a bang

Tijdens het najaar lieten we het stomen met de allereerste Europese tournee van Dreamboys. De boys lieten jullie volledig uit de bol gaan op avonden vol plezier, fantasie en sexy fun!

Traditioneel sloten we het jaar af met een magische herfstwandeling van Lanterna Magica aan het kasteel van Terhulpen. In een herfstsymfonie van licht en muziek ontdekte je er de natuur op een ongeëvenaarde wijze.

Dankjewel

Een dikke dankjewel dat ook jij bij de talrijke tevreden toeschouwers hoorde. Zonder jou zouden we niet kunnen doen waar we goed in zijn en mateloos van genieten. We kijken er erg naar uit om ook in de toekomst voor jullie nog meer onvergetelijke optredens en inspirerende tentoonstellingen te creëren. De krioelende insectenwereld van Cirque du Soleil's show Ovo is er daar alvast één van. Talrijke nieuwe exceptionele expo's en sensationele shows zullen zeker niet ontbreken. Hou ook zeker dit jaar onze website nauwlettend in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Op een mooi jaar voor ieder van jullie!

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief


Mobile menu background

Tickets