Deze website gebruikt cookies. Lees meer

Ok
IJsberg recht voor ons!

IJsberg recht voor ons!

Menu
  • 15 Apr 2024
  • 1 min leestijd

De nacht van 14 april 1912 is helder en extreem koud, met een ongewoon kalme zee, waarover uitkijkposten Frederick Fleet en Reginald Lee uitkijken vanuit het kraaiennest van de Titanic. Zonder verrekijkers is de taak van de uitkijkposten moeilijker in het donker van deze maanloze nacht. Plotseling doemt er een donkere massa op voor de boeg van het schip, Fleet waarschuwt de brug: 'IJsberg recht voor ons!'

Agent William Murdoch geeft opdracht tot een koerswijziging en "volle kracht achteruit", maar het schip reageert langzaam. Ze kunnen de enorme ijsberg te vermijden, maar een ondergedoken uitloper raakt de romp en beschadigt die over tientallen meters.

Na inspectie informeert architect Thomas Andrews Jr. kapitein Smith dat de Titanic kan overleven met twee ondergelopen waterdichte compartimenten, maar niet met vier. De schade is zo ernstig dat het zinken volgens zijn berekeningen onvermijdelijk is. Het tragische lot van de Titanic is nu bezegeld.

Om meer te weten te komen over deze vreselijke tragedie, kom nu naar Tour & Taxis om Titanic The Artifact Exhibition te zien!

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief


Mobile menu background

Tickets