Deze website gebruikt cookies. Lees meer

Ok
Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

Menu
Yotam Ottolenghi

Waar & wanneer

  • 12 NOVEMBER 2024
  • AFAS Live, Amsterdam

Yotam Ottolenghi kondigt nieuw Comfort boek en tour aan met exclusieve Benelux stop in Amsterdam! 

Internationaal geprezen chef-kok en auteur Yotam Ottolenghi introduceert zijn langverwachte nieuwe boek Comfort, een meeslepende verzameling van meer dan honderd recepten doordrenkt met verhalen over zijn jeugd en thuis. Met het boek viert Ottolenghi niet alleen zijn eerste grote release sinds de baanbrekende werken Simple en Flavour, maar ook een internationale ‘Comfort’ tour met een exclusieve stop voor de Benelux in Amsterdam AFAS Live op 12 november 2024. 

Ottolenghi’s meest persoonlijke werk sinds Jerusalem

Comfort gaat over Ottolenghi-style comfort food, waar klassieke gerechten opnieuw worden uitgevonden met Yotams unieke benadering. Van gekarameliseerde uien orecchiette met hazelnoot en crispy salie tot ‘cheesy bread soup’ met savooiekool en cavolo nero - Ottolenghi laat zien dat comfort food een kunst op zich is. Met verhalen over zijn jeugd en zo’n 200 afbeeldingen is Comfort een sfeervolle viering van eten en thuis - van de connecties die we maken tijdens het koken en die we doorgeven van generatie op generatie. Comfort zal te koop zijn vanaf 5 september 2024.  

Een unieke tour met een exclusieve Benelux stop

Ter gelegenheid van zijn langverwachte boek trekt Yotam eind 2024 de wereld rond voor ‘The Comfort Tour’, inclusief een stop in Amsterdam op 12 november. Op zijn eigen unieke manier overbrugt Yotam de kloof tussen hem als auteur en chef, en zijn publiek. Zo zal hij de aanwezigen niet alleen voorzien van kooktips op Ottolenghi-niveau, maar vertelt hij ook verhalen over zijn jeugd, reizen en thuis en neemt hij het publiek mee door zijn persoonlijke reis aan ervaringen die hij vertaalde in zijn recepten in Comfort.

Een Ottolenghi tribute diner

Voorafgaand aan de show in Amsterdam, opent Restaurant First in AFAS Live haar deuren om de culinaire experience compleet te maken en dinergasten alvast onder te dompelen in het thema van ‘The Comfort Tour’. Vineyard – vaste cateraar van AFAS Live – stelt een speciaal menu samen van herkenbare en vertrouwde Ottolenghi ingrediënten, met een culinaire twist.

Over Yotam Ottolenghi 

De Israëlisch-Britse Yotam Ottolenghi is chef-patron van de vier in Londen gevestigde Ottolenghi-delicatessenzaken, evenals de restaurants NOPI en ROVI. Hij is auteur van acht bestverkochte en veelvuldig bekroonde kookboeken. Ook schrijft Yotam al meer dan dertien jaar wekelijks een column voor Saturday Guardian en draagt hij regelmatig bij aan de New York Times. Zijn pleidooi en liefde voor groenten en voorheen als 'exotisch' beschouwde ingrediënten hebben geleid tot wat sommigen 'het Ottolenghi-effect' noemen: maaltijden die barsten van kleur, smaak, overvloed en warmte - letterlijk en figuurlijk. 

Official site: www.ottolenghi.co.uk  

Schrijf je in op
onze nieuwsbrief


Mobile menu background

Tickets